Boerderij Roerink

familieportret-roerink1Familie Roerink geniet enorm van het vrije boerenleven en van hun dieren op de prachtige verbouwde boerderij in Lonneker. De familie heeft wel 135 koeien, goed voor 3000 liter melk per dag!

Eén familie

Boer Arjan is een broer van Diane Roerink, de dame die destijds samen met haar man Gerjhan het allereerste winkeltje begon. Arjan en Mirjam Roerink en hun twee kinderen zijn er maar wat trots op dat ze deel uitmaken van de Zuivelhoeve familie!

Vanaf het prille ontstaan zo’n 35 jaar geleden, levert boerderij Roerink al melk aan de Zuivelhoeve. Drie keer in de week wordt de melk van hun koeien opgehaald en direct gebruikt voor onze lekkere Boer’n Yoghurt® en Boer’n Vla®.

De koeien van de boer hebben het er erg naar hun zin en lopen vrij rond in de ligboxstal. Ze krijgen alle ruimte en kunnen naar hartenlust eten bij het voerhek. Ook zijn er speciale koeborstels in de stal. Wanneer een koe teg
en zo’n borstel aanloopt gaat die automatisch aan en masseert de vacht. Da’s heel prettig bij jeuk: een koe kan zichzelf natuurlijk niet krabben en krijgt er bovendien een gezonde, stralende vacht van!

Voor de kalfjes zijn er speciale ‘iglo’s’ ingericht, waar ze de eerste 6 à 7 weken in alle rust kunnen opgroeien. Het melken gebeurt in een draaistal. Hier is plek voor 16 koeien en zo worden ze twee keer per dag gemolken: ’s ochtends om half zeven en aan het eind van de middag nog een keer om half zes. actiefoto-roerink1

Weidemelk

De koeien van familie Roerink zijn – net als alle andere Zuivelhoeve koeien – échte weidekoeien. Dat wil zeggen dat ze minimaal 120 dagen per jaar tenminste 6 uur per dag buitenstaan. Alleen dan mag je de melk weidemelk noemen. Van juni tot oktober staan de koeien buiten in de wei, als het weer het even toelaat. In de winter is het natuurlijk te koud, maar in het voorjaar mogen ze weer naar buiten. En blij dat ze dan zijn!