Duurzame zuivel, gemaakt met respect voor onze koeien, onze boeren en het milieu.

 

Bij Zuivelhoeve hechten we veel waarde aan duurzaamheid. Daarom produceren wij onze zuivel met veel respect voor onze koeien, onze boeren en het milieu. De beste zuivel reikt wat ons betreft verder dan alleen ‘gezond en lekker’, die is op alle fronten goed!

Hier werken wij aan:

  • Watergebruik: momenteel werken wij aan een project om bronwater te hergebruiken. In onze te verbouwen hoeve plaatsen wij een eigen waterzuiveringsinstallatie.
  • Groene stroom: voor energie maken wij gebruik van 100% groene stroom van Pure Energie. Dit bedrijf wekt energie op door middel van eigen windmolenparken en zonneprojecten in Nederland.
  • Afvalscheiding: al ons productafval wordt gescheiden en verwerkt tot veevoer. Gebroken en half afgevulde verpakkingen worden apart ingezameld en gerecycled voor producten buiten de voedingsindustrie. Hebben we producten over, welke uiteraard nog gewoon te eten zijn, gaan naar de voedselbank. Vanzelfsprekend wordt papier gescheiden voor recycling.
  • Verpakkingsmateriaal: Zuivelhoeve gebruikt alleen trays die voldoen aan het FSC keurmerk. Al onze trays worden dus duurzaam geproduceerd met houtvezels: een natuurlijke, hernieuwbare grondstof. Dit hout is afkomstig uit aantoonbaar verantwoord beheerde bossen.
  • Dierenwelzijn: onze boeren zorgen extra goed voor hun dames. Zo liggen de koeien op speciale ‘koematrassen’ en zijn er apparaten aanwezig die een rugmassage verzorgen. De stallen zijn aan de zijkant open zodat er altijd lekkere frisse lucht is, als de koeien in de stal zijn. Als het echt slecht weer is gaan de stallen aan de zijkant dicht. Sommige koeien bepalen zelf wanneer ze gemolken worden. Als ze een volle uier hebben, kunnen ze zich direct laten melken in de melkrobot.
  • Logistiek: om het aantal transportkilometers per product te verminderen doen we aan ‘carpooling’ met onze verscollega’s in de buurt. Zo werken we samen aan een lagere CO2-uitstoot.
  • Consumentenbewustzijn: de emmers die wij gebruiken zijn hartstikke handig. Daarom wijzen wij onze klanten op slim hergebruik. Je kunt er duizend-en-een dingen in bewaren!
  • Weidemelk: wij gebruiken alleen weidemelk voor onze producten. Dat is melk van koeien die tenminste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag buiten in de wei grazen.

weidemelklogo150.original